Telefon +36-20-344-1787, vagy E-mail: rapaskft@rapasuuhu

5½ digites asztali / hordozható multiméter, Aim-TTi 1908 / 1908P

Nagy pontosság és felbontás: 0.02%, 1 μV, 1 mW, 100 nA, 0.01 Hz, 10 pF

Aim-TTi 1908 /1908P főbb jellemzői

  • Kettős kijelző és kettős mérési lehetőség
  • Belső tölthető telepek a valódi hordozhatóságért
  • Nagy pontosság és felbontás: 0.02%, 1 μV, 1 mΩ, 100 nA, 0.01 Hz, 10 pF
  • Frekvencia, kapacitás és hőmérséklet mérés
  • Matematikai és adatnaplózási funkciók széles választéka
  • 2, és 4-vezetékes ellenállásmérés
  • Széles valódi RMS AC; AC + DC mérések
  • Távirányító és naplózó szoftver mellékelve
  • USB, RS232, GPIB* és LAN (LXI) interfész**
Két kivitel - 1908 és 1908P
A TTi 1908 digitális multiméter USB interfésszel rendelkezik a távvezérléshez és a visszaolvasáshoz.
 Az 1908P asztali multiméter USB, RS232 és LXI kompatibilis LAN interfészekkel rendelkezik tartalmaz, így a rendszeralkalmazások szélesebb körére alkalmas. GPIB opcióként rendelhető.
 Mindkét kivitel váltóáramú hálózatról, vagy belső tölthető telepekről működhet, de az 1908P multiméterkivitel váltóáramú tápellátást igényel távoli interfészek használatakor.
Kettős kijelző és kettős mérőrendszer
Az 1908 asztali multiméter egy fő és egy másodlagos kijelzővel rendelkezik. A két kijelző többféle célra használható:
  • Mért érték megjelenítése a kiválasztott tartománnyal (pl. 100 Vdc).
  • A mérés két különböző mértékegységben történő megjelenítéséhez (pl. ACV és dBm).
  • Számított eredmény (pl. érték és eltérés %-ban) megjelenítése.
  • Két paraméter mérése és megjelenítésére (pl. AC és DC V).
  • Két különböző jel (pl. AC feszültség és DC áram) mérése és megjelenítése.
Kettős mérés/kijelzés kombináció
Fő kijelzés Másodlagos megjelenítési lehetőségek
DCV ACV DCI* ACI*
ACV DCV ACI* DCI* Hz
ACV+DCV ACV DCV Hz
DCI ACI DCV* ACV*
ACI DCI ACV* DCV* Hz
ACI + DCI ACI DCI Hz
dB ACV DCV Hz ACI* DCI*
*többvezetékes csatlakozást igényel
Belső tölthető telepek
A legtöbb nagy teljesítményű asztali multimétertől eltérően az 1908 és 1908P szükség esetén telepről is működtethető. Az akár 35 órás üzemidőt is biztosító tölthető telepek töltését belső tápegység biztosítja. Ez lehetővé teszi a műszer olyan helyeken történő használatát is, ahol nem áll rendelkezésre váltóáramú hálózat, vagy több helyiségben mozgatható anélkül, hogy csatlakozót kellene keresni.
 Ha pontos mérésekre van szükség, előfordulhat, hogy a kézi hordozható multiméterek nem felelnek meg a feladatnak. Az 1908/1908P nemcsak teljesen hordozható pontosságot kínál, hanem beépített adatgyűjtést is.
Automatikus és kézi tartományválasztás
A gyors automatikus tartományváltás minden mérési funkcióban rendelkezésre ál a lehető legjobb felbontás biztosításához.
Alternatív megoldásként kézi tartományválasztás is használható. A másodlagos kijelző megjelenítheti a mérés tartomány értékét, ami nagyobb áttekinthetőséget biztosít.
Szélessávú True RMS AC mérés
A True RMS AC módszer pontos méréseket biztosít a hullámforma alakjától függetlenül.
 A szélessávú osztó nagy pontosságot biztosít a hangfrekveibciás sávon belül, és megfelelő válszidővel rendlekezik, hogy elkerülje a hibákat a kapcsolási hullámformák mérése során.
A mérések általában váltóáramúak, de szükség esetén az AC + DC összetevők valódi RMS értéke is megjeleníthető.
Frekvencia és kapacitásmérés
Nagy pontosságú frekvenciamérés (jobb, mint 0,01%) 10 Hz és 120 kHz között.
Reciprok mérési mód a 0,01 Hz-es felbontás és a gyors frissítés érdekében.
 Kapacitásmérés 5 tartományban 120 F-i
Hőmérsékletmérés
Hőmérsékletmérés PT100 és PT1000 platina ellenállás hőmérséklet érzékelők (RTD) linearizált karakterisztikájával.
2-, vagy 4-vezetékes mérés, megjelenítés°C vagy °F-ben.

Okos funkciók a jobb teljesítményért

Lineáris skálázás eltolással
Ez a funkció lehetővé teszi a leolvasott érték szorzását egy léptéktényezővel (A), valamint egy eltolás (b) hozzáadását vagy kivonását. Ez például azt jelenti, hogy egy jelátalakító elektromos kimenete skálázható úgy, hogy a mért érték közvetlenül fizikai paraméterben legyen leolvasható, pl. hőmérséklet vagy súly. Ez különösen hasznos 4-20 mA áramhurok esetén.
dB mérés
Az AC feszültségek dB-ben és feszültségben is megjeleníthetők.
A beépített nulla referencia skálázás lehetővé teszi a feszültségek dBm-ben történő megjelenítését az 50 Ω és 8 kΩ közötti impedancia tartományban. 
A feszültség egyidejűleg is megjeleníthető a másodlagos kijelzőn.
Határérték összehasonlítás
Ez a funkció lehetővé teszi a kijelzés kiértékelését a felhasználó által beállított felső és alsó határértékek alapján. Ekkor a kijelzőn a mérési eredmény mellett a HI, LO vagy PASS felirat látható.
%-os eltérés (%)
Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a műszer megjelenítse azt a százalékos értéket, amellyel a leolvasás eltér a felhasználó által választott névleges értéktől.
 Felbecsülhetetlen értékű tolerancia vagy a stabilitás mérésénél.
Min-Max érték tárolása
A Min-Max funkció egy méréssorozat legmagasabb és legalacsonyabb értékét tárolja. Ennek a lehetőségnek számos felhasználási lehetősége van, mint például az áramellátási hibák ellenőrzése és a csúcshőmérséklet eltérések elmentése.
Teljesítménymérés W-ban vagy VA-ben
A dB-eken kívül a teljesítmény W-ban vagy VA-ban mérhető. Ellenállásos terhelés esetén a Watts funkció kiszámítja az U2/R értékét 1 Ω és 10kΩ közötti ellenállásnál, ami különösen hasznos funkció hangfekvenciás méréseknél.
 A VA funkció a kettős mérési módot használja, és a feszültség és az áram szorzatát jeleníti meg.

Automatikus adatgyűjtés

Az 1908 max 500 mérési eredményt képes tárolni bármely szükséges időintervallumban, a másodpercenkénti 1 leolvasástól a 3 óránkénti 1 leolvasásig. Egy egyszerű visszahívási funkció lehetővé teszi, hogy a mért értékeket bármikor a kijelzőre vissza lehessen hívni. Alternatív megoldásként az eredmények a távoli interfészek segítségével is letölthetők. Ennek eredményeként az időhöz kapcsolódó mérési sorozatok automatikusan kezelhetők anélkül, hogy megzavarnák a munkát.
Lehetőség van a mérési eredméynek kézi mentésére is. A mentés egy optikailag leválaszott külső trigger bemenetről vagy digitális interfészekről is aktiválható.
Külső mérésindítás
A hátsó panelen külső trigger (mérésindító) csatlakozó található. Ez biztosítja a mérés-tartást vagy a mérés adatgyűjtés külső indítását. Optikailag leválasztott nyitott kollektoros kimenet áll rendelkezésre a mérés frissítéssel való szinkronizálásához.

Interfészek

1908 - USB interfész
Az 1908 asztali multiméter USB interfésszel rendelkezik a távvezérléshez és a visszaolvasáshoz. Az interfész tápellátása a vezérlőkészülékről történik, így a műszer telepről működhet további külső áramforrás nélkül
1908P programozható multiméter busz interfészei
A rendszerigények szélesebb körének kielégítése céljából az 1908P multiméter a digitális busz interfészek széles skálájával rendelkezik. USB, RS-232 és LAN (Ethernet) LXI támogatással. GPIB opcionálisan rendelhető. (Ne feledje, hogy a GPIB, RS232 és LAN interfészek működéséhez a műszert váltóáramú hálózatról kell táplálni.)
A GPIB interfész kompatibilis az IEEE-488.1 és IEEE-488.2 szabványokkal. A GPIB továbbra is a rendszer alkalmazások széles körben használt interfésze.
Egy RS-232/RS-423 interfész a régebbi rendszerekkel való használathoz. Ez a típusú soros interfész továbbra is általános használt és tökéletesen kielégíti az kis sebességű alkalmazásokat.
Az USB egyszerű és kényelmes csatlakozási lehetőséget biztosít a PC-hez és különösen alkalmas kis rendszerű használatra. Az USB-illesztőprogram támogatja a Windows 2000 és újabb rendszereket, beleértve a Win 8 és 10 rendszereket is.
A LAN interfész szabványos 10/100 base-T Ethernet hardverkapcsolatot használ ICMP-vel és TCP/IP protokollal a helyi hálózathoz vagy egyetlen PC-hez való közvetlen csatlakozáshoz. Ez az interfész támogatja az LXI-t, és méretezhető jellege és alacsony költségű összekapcsolása miatt rendkívül alkalmas rendszerhasználatra.
A LAN interfész LXI-kompatibilis. Az LXI (LAN eXtensions for Instrumentation) az LXI Konzorcium által kezelt automatizált tesztrendszerek következő generációs, LAN-alapú moduláris architektúrájú szabványa, és várhatóan a GPIB utódja lesz számos rendszerben. További információért az LXI-ről és arról, hogyan váltja fel a GPIB-t, vagy hogyan működik mellette, látogasson el a következő webhelyre: www.aimtti.com/go/lxi
IVI mmeghajtó
A csomag tartalmaz egy IVI illesztőprogramot a Windows* számára. Ez támogatja az olyan általános magas szintű alkalmazásokat, mint a LabView*, a LabWindows* és a Keysight VEE*.
Grafikus interfész PC-hez
Mind az 1908, mind az 1908P asztali multiméter egy Windows* alapú, „1908-PC Link” alkalmazással rendelkezik, amely grafikus felhasználói felületet (GUI) biztosít a műszer számítógépről történő távvezérléséhez. A csatlakozás történhet USB-n, RS-232-n vagy LAN-on (Ethernet) keresztül.
Az alkalmazás távoli hozzáférést biztosít a műszerhez a tényleges műszerhez hasonlóan elhelyezett point-and-click interfész segítségével.
 A mérési funkció a fő és a másodlagos kijelzőn egyaránt kiválasztható, a mérési tartomány mellett. A kijelző analóg oszlopdiagramot tartalmaz minimum és maximum értékekhez tartozó markerekkel. Az adatgyűjtő  funkció lehetővé teszi mindkét mért érték mentését meghatározott időközönként, grafikus és táblázatos nézetben egyaránt. A gyűjtött adatok CSV-fájlba exportálhatók.
Az alkalmazás lehetőséget biztosít magának a mérőeszköz belső adatgyűjtőjének tartalmának letöltésére és CSV-fájlba exportálására is.

Érintésvédelem | Kalibrálás

Átfogó biztonság és érintésvédelem
A műszer kiterjedt védelmet kínál a véletlen túlterhelések ellen minden tartományban, beleértve a 10 A-t is.
 A műszer megfelel az EN61010-1 2010 és az EN61010-2-030 2010 szigorú érintésvédelmi követelményeinek is 300 V-ig (III. kategória), 600 V-ig (II. kategória) vagy 100 V dc/750 Vac-ig (AC hálózatról leválasztott áramkörökhöz)
Kensington biztonsági nyílás
A Kensington® biztonsági nyílás a hátsó panelbe van beépítve. Ez lehetővé teszi a műszer rögzítését a széles körben használt Kensington kábelrendszerrel.
Zárt tokos kalibrálás
A műszer a kalibrációs állandókat védett memóriában tárolja, és újrakalibrálható a tok kinyitása nélkül.